Jax Wax værner om din sundhed og miljøet

Jax Wax produkter er parabenfri, indeholder ikke polymerer eller palmeolie, er veganvenlige, og ikke testet på dyr

Men hvad betyder det altsammen? Her tager vi tid til at forklare, hvorfor vi vælger at fremstille vores produkter på denne måde.

Parabenfri

Parabener havde været brugt sikkert i årtier i kosmetikindustrien, indtil en undersøgelse af Darbre, der forbandt parabener med brystkræft, blev offentliggjort i 2004. Denne undersøgelse er nu blevet en af de mest velkendte undersøgelser om parabener, men ikke altid af god grund. Kort sagt fandt undersøgelsen spor af methylparabener i menneskeligt brystkræftvæv. Hvad dette affødte var en heftig og langvarig debat om, nøjagtigt hvordan parabener er forbundet med kræft, en debat, der fortsætter i dag. Fortolkningen var, at tilstedeværelsen af parabener i brystkræftvæv afslørede, at disse parabener i kosmetiske produkter blev absorberet i kroppen og var årsag til formering af cancerceller (selvom det rent faktisk ikke var det, der stod i afhandlingen, blev resultaterne senere fortolket således af medierne og offentligheden).

Den amerikanske fødevarestyrelse foretog sin egen forskning i det mulige link til kræft og konkluderede, at der ikke var direkte forbindelse til kræftårsager, og sagde, at der ikke er nogen reel grund til, at forbrugerne bekymrer sig om deres helbred, når de bruger produkter, der indeholder parabener. Ligeledes har American Cancer Council, Personal Care Producs Council, og CosIng (i Europa) alle erklæret parabener sikre til brug i produkter. I Australien er Therapeutic Goods Administration (TGA) det regulerende organ, og de har strenge anmeldelser om den slags forhold. De hævder også, at de ikke kan finde bevis not til at underbygge ideen om, at parabener er skadelige ingredienser.

Jax Wax har fjernet alle parabener som reaktion på rapporter i sociale medier om deres brug.

 

Ingen polymerer

Polymerer er en form for plastik. De smelter ved meget højere temperaturer, så de derfor gør voksen varmere, hvilket øger risikoen for forbrænding. Polymerer gør også voksen fast, så den er hårdere ved huden.

Hos Jax Wax formulerer vi alle vores voksformler uden at bruge polymerer.

 

Ingen palmeolie

Palmeolie industrien er blevet kigget grundigt efter i sømmende af miljøforkæmpere i Europa og USA. Den bidrager til ødelæggelsen af regnskove i Indonesien og Malaysia ved at støtte udvidet dyrkning af oliepalmer, hvilket truer de naturlige habitater for truede dyrearter som orangutanger, pygmæ elefanter og sumatratigre. Som industri er palmeoliehøst fyldt med krænkelse af menneskerettigheder, og i 2012 var den opført af det amerikanske arbejdstilsyn som en af de mest berygtede industrier for tvunget og børnearbejde.

På grund af disse forhold bruger Jax Wax ikke palmeolie i nogen af vores voks- eller andre produkter.

 

Veganvenlig

Veganisme er en social retfærdighedsbevægelse, der tilstræber at bygge en verden, hvor dyr ikke udnyttes til mad, tøj, underholdning eller noget andet formål.

Jax Wax blev først opmærksom på denne voksende bevægelse i Storbritannien for omkring 5 år siden, og den bliver mere og mere populær verden over. Siden da vi har udtaget bivoks for at gøre vores produkter veganvenlige.

 

Ikke testet på dyr / cruelty-free

Endnu en social bevægelse, der griber om sig, er cruelty-free. Cruelty-free er et mærke for produkter eller aktiviteter, der ikke skader eller dræber dyr noget sted i verden. Produkter testet på dyr betragtes ikke som cruelty-free, siden disse prøver ofte er smertefulde og forårsager lidelse og død for millioner af dyr hvert år. Ingen råmaterialer eller produkter, der fremstilles af Jax Wax, testes på dyr.

 

Lavet i Australien

Produkter fremstillet af Jax Wax Australia er fremstillet til at opfylde høje australske standarder.